Namnsmycke silver

Modeller och exempel på smycken med gravyr

Trenden inom hur ett silversmycken med gravyr ska se ut, ändras med tiden och vi ska prova att förklara och visa upp några förslag på vad som kan vara populärt beroende på vilken som ska bära detta halsband.
Även fast trenderna ändras, så finns det väldigt mycket klassiska modeller kvar på marknaden och som fortfarande är väldigt populärt.

Personliga_smycken_modeller

 

Om vi leker med tanken att vi ska ge bort ett smycke som är till en äldre dam, som fyller 70år. Då skulle det passa väldigt bra med ett smycke som inte är så stort och som har en rund eller en oval form. Denna är oftast inte så stor eller så tung att bära. Antingen så väljer man en helt slät yta på sitt silversmycke eller så försöker man hitta en med något typ av mönster. Det kan vara en blomranka eller ett hjärta, som redan finns inristat på sitt smycke. Detta tillsammans med den personliga gravyren blir en oförglömlig present att ge till sin mormor, farmor eller väninna.

Om man hade tänkt att ge bort ett namnsmycke till någon som döper sig, så är det även här att föredra ett litet och lätt smycke, som hänger på ett kort halsband i silver. Är det en pojke eller flicka som döper sig, kan vara lite avgörande på vilken modell man väljer, med generellt så funkar det bra att välja ett smycke som har formen av ett hjärta eller ett runt. Dessa ska vara tunna och framförallt inte stora, så dom passar ett litet barn.

Dom namnsmycken som kommit starkast dom senaste åren är smycken till mammor och pappor. Dessa finns i mängder av modeller och utföranden och brukar vara ganska tjocka och i vissa fall även stora. Det fina med detta är att du oftast har en stor gravyryta och får in alla barnens namn på dessa. Vissa gör även så att dom beställer ett hänge per barn och sedan hänger alla på samma halsband. Det vanligaste är en stav i silver, med fyra sidor att gravera på eller en tunnare bredare stav, där du kan gravera både bak och framsida. Båda dessa alternativ är väldigt raka och stilrena modeller, som aldrig kommer att gå ur tiden. Tack vare att modellerna har ett enkel form, gör det att gravyren framhäver sig på ett mycket bra sätt. och det är ju inte en nackdel, då det är det man vill visa upp.