Olika personliga smycken

personligt smycke

Att ge personliga smycken är ett sätt att visa att man verkligen har tänkt mottagaren i sitt val av present. Personliga smycken kan man ge till exempel på födelsedagen, på dopdagen och på studentdagen. Du kan välja både material, utformning, text och annat.

Det första du kanske ska tänka på är vem som är mottagaren. Detta för att göra smycket så passande som möjligt till mottagarens ålder, kön och personlighet. En ung människa uppskattar andra saker än den som är lite äldre.

Om mottagaren är ett barn som döps kan du kanske välja mellan olika halssmycken. Barnet kommer nog inte använda smycket innan det är lite större så det ska man också ta hänsyn till när man väljer storleken och kedjans längd. Smycket kan till exempel vara ett halsband med barnets namn eller initialer. Det finns flera olika modeller och prisklasser att välja på.

Du kanske vill köpa ett smycke till din mamma och då väljer du helt efter andra förutsättningar. Du kan välja mellan guld och silver eller annat material, din smak och plånbok bestämmer. Du kan välja mellan halsband, armband och ringar. Alla dessa kan graveras för att vara personliga. På vissa halssmycken kan man gravera barnens namn, på andra mammans namn eller annat vad man nu vill. Du kan välja ett smycke med stenar eller utan. Du kan välja en tunn eller kraftigare kedja och du kan välja hänget för kedjan. Det finns flera olika modeller att välja på.

Din mormor eller farmor kanske fyller år och du vill köpa ett smycke som passar till en lite äldre människa. Guldsmycken är naturligtvis uppskattade men man kan även välja ett fint silversmycke. Du kan välja mellan graverade berlock, månadstenar, familjeträd och vanliga enkla stilrena hängen. Hangen finns i olika format och du väljer den som känns mest passande för mottagaren. Din mormor eller farmor blir nog glad oavsett vad du väljer.

Det finns alltså personliga smycken för alla och alla tillfällen. Dessa kan du välja mellan för att få för att hitta en present som passar perfekt till mottagaren och denna present kommer säkert att bli mycket uppskattad.

Namnarmband, charm-armband och namnsmycken

Ett smycke kan vara det som förgyller ett klädesplagg eller lyfter fram din redan fina klänning så varför inte sätta en extra touch på din outfit.

Personliga smycken har verkligen börjat att bli en trend nu runt om i världen. Vem vill ha något som alla andra har, därför har charmarmband, birthstone-stycken och ursprungliga ”mommy smycken” blivit de mest populära typerna bland personliga smycken idag. Eftersom nischen bokstavligen har exploderat under de senaste åren så är här några av de bästa trenderna bland personliga smycken.

Charmarmband och halsband för den yngre generationen blir det alltmer populär att köpa och bära charmarmband samt olika charmhalsband.

Varje charm kan läggas till eller tas bort så att smycken ändras så snabbt med betoning på tonåringens sinne. I pärlbutiker kan du köpa olika sortes pärlor. Pärlor går i perioder, ofta blir pärlor väldigt populärt bland ungdomar. Du kan även uppdatera äldre bitar som har gjorts så att värdet ökar på de smycken som har köpts.

Personliga åldersgåvor anpassas ofta med monogram och kan graveras med ett speciellt datum (oskuld, konfirmation, studenten och examen osv.) Gör smycket till en påminnelse om högtiden under de kommande åren.

Pärlor kan få behandling och personaliseras med en liten etikett eller charm som är fäst vid ett lås med plats för initialer eller år. Så att smycket får en större sentimental betydelse, eller varför inte gravera in ett minne som bara ni två vet vad det innebär.

Dessa slags presenter erbjuder ett mer ”vuxet” intryck av smycken och kan vara ett alternativ för dem som redan är i vuxen ålder. Klassiska namnarmband med namn på barnnamn på ett halsband är för många ett underbart föremål för gudinnan som bär den dagligen.

Graverade namnarmband var populära på 80-talet och återupptäcktes nyligen av Hollywood-stjärnor, som visar dessa halsband med ett personligt utformande av sitt namn. Namnarmband finns i massor av stilar från enkla guldskript till snygga rhinestones. Detta är den mest klassiska typen av personliga smycken, vilken är mest populär bland unga tonåringar. Många nyblivna mammor gillar också den här stilen, eftersom de kan monogramma sina barnnamn så att de kommer ihåg vad barnet heter. Eller varför inte ge detta till barnet istället om de skulle komma bort då går det att gravera in ett namn och telefonnummer.

Trenden har blivit känd som ”namnsmycken.”

Personliga bröllopsarmband och presentkort för en bröllopsfest går att gravera med datum för att påminna om uppskattningen under bröllopet. Manschettknappar eller enkla hängsmycken, samt halsband är ett utmärkt sätt att införliva ett tack med en graverad påminnelse för den som får gåvan, andra väljer enskilda gåvor för varje person i brudparet.

Är det för personligt att ge smycken till en kollega?

Smycken kan verka som den perfekta gåvan för en älskad vid många olika tillfällen, från födelsedagar och årsdagar, till Alla hjärtans dag. Men hur är det med en present till vänner och kollegor? Är gåvan av ovanliga handgjorda smycken för personliga? Det sanna svaret är att det beror på situationen. Om en medarbetare på hela kontoret som du kanske säger hej till vid kaffemaskinen får en befordran så är smycken förmodligen inte den lämpliga gåvan. Ett muntligt grattis eller till och med ett hälsningskort skulle passa bäst i sådan situation.

Vad det hela handlar om är hur bra du känner personen. Smycken är ett personligt föremål, så du ska se till att du känner till deras smak och stil innan du gör detta inköpet. Hela poängen med att ge bort ovanliga handgjorda smycken är att personen då har något speciellt att lägga till i sin samling och förhoppningsvis kommer bära smycket ofta. Till exempel, om du inte känner någon tillräckligt väl för att veta att de inte bryr sig om guld och du då köper dem ett guldstycke, då var smycken inte en bra idé som en gåva alls, eller hur? Det är som att kasta pengar i sjön.

Men om din medarbetare råkar vara en bra vän, kan smycken vara ett bra val som en gåva. Och samma riktlinjer passar också för dina vänner. Om vännen är mer bekant, känner du nog inte deras stil tillräckligt bra för att välja vilka handgjorda smycken som de kommer att älska och ha på sig. Du borde känna dem tillräckligt bra för att kunna gå igenom en massa ovanliga handgjorda smycken på en webbplats och tänka ”hon skulle garanterat bära det” när du ser rätt smycke.

En del av att känna till en persons stil av smycken som din vän bär märker du på dagligen. Om hon har moderna klänningar eller kanske med prickiga detaljer, kan en trevlig cocktail ring eller pärlhalsband vara ett bra val. Om hennes smycken och garderob är lite mer diskreta, skulle ett tunt halsband eller ett litet par örhängen fungera. Titta också på de färger som de brukar ha på sig. Om hon har mer neutrala och varma färger, håll dig borta från smycken med coola färger. Om hon har mycket mönster, välj handgjorda smycken med en typ av ädelsten eller något med pärlor eller bara metaller.

Och naturligtvis, glöm inte presentationen. Lägg smyckena i en fin låda, även om den inte kom med en, lägg den upp och sätt den med ett tankeväckande kort. Din vän eller medarbetare kommer garanterat att bli rörd!

Den perfekta gåvan på årsdagen

Vi har alla våra speciella dagar i livet som är värda att uppmärksamma lite extra, varför inte med ett personligt silversmycke? Myndighetsdagen, tillsammans med de där andra stora födelsedagarna som liksom står som milstolpar längs med livets väg, är ett exempel på sådana dagar. Förlovnings- och bröllopsdagar likaså, där varje år som gått påminner om den stora kärleken och det fina i att fortfarande få vara tillsammans. Dop och konfirmation är också två milstolpar i livet som kan vara värda att fira. Det är viktigt att dessa dagar får ta plats i våra liv som en påminnelse om den lycka som vi får av varandra i våra relationer, men mellan årsdagarna kan det vara svårt att komma ihåg de där lyckliga stunderna.

Personligt silversmycke

För att inte helt glömma bort de bästa dagarna i livet kan ett personligt silversmycke fungera som en neonfärgad post-it lapp mitt i vardagens gråa lunk. En konkret och samtidigt vacker påminnelse om skratten, sången och glädjen som delats med ens nära och kära. Armbandet i silver kan få dig att stanna upp mitt under en trist städdag bara för att påminna dig om hur det var den där dagen för så många år sedan. Plötsligt väcks minnet till liv. Det är så att du nästan kan höra sorlet igen från den storslagna bröllopsmiddagen. Vilken fest det var!

Med ett personligt silversmycke kan du bevara och hålla kvar minnet av de där stora dagarna i livet för evigt. För när dagen är till ända och bara flyktiga minnen återstår kommer silversmycket alltid att finnas kvar. Smycket är beständigt och gör dina minnen levande igen. Ja, ett silversmycke kan till och med ge dina minnen evigt liv om du låter det gå i arv från generation till generation, särskilt om du låter gravera det för att göra minnet ännu mer beständigt och unikt.

Vad är ett smycke för den som bär det?

 

Smycken är något som är mycket vanligt att bära för alla kvinnor. Detta kan ses redan från tonåren och till och med bland små flickor där detta börjar med lek i hemmet. Naturligtvis kommer då detta innebära att ett smycke kommer att betyda olika saker för en människa beroende på vilken ålder de befinner sig i. Nu kommer det också att finnas smycken för män, men detta är oftast något som inte bärs innan de nått vuxen ålder. När det handlar om riktiga smycken för barn brukar detta bestå i olika presenter de fått vid dop eller som gåvor vid andra tillfällen. Många gånger kommer då detta vara något som bara sparar eller bärs som exempelvis ett graverat namnsmycke. Dessa personliga smycken finns även för vuxna.

Namnsmycken är också något som finns för alla vuxna och kan faktiskt vara något som ser mycket elegant och vackert ut. I det fallet kommer det att finnas olika typer av dessa och därmed kommer du snabbt se att dessa även håller olika hög kvalitet. Med det sagt kommer det då att finnas olika prislägen på dessa gåvor, men du kommer alltid att kunna finna ett snyggt och elegant namnsmycke för olika tillfällen som du inte behöver betala en förmögenhet för att ge bort.

Olika tillfällen och anledningar att ge bort ett namnsmycke

Att ge bort ett namnsmycke är något som alltid kommer att kännas mycket personligt för både den som ger bort det, samt även för de som får denna fina och minnesvärda present. Detta är naturligtvis inget som du bara går och ger bort till vem som helst och när som helst, utan för dessa gåvor finns det speciella tillfällen då det passar extra bra som gåva. Några olika tillfällen detta alltid kommer att bli perfekt kan du se nedan.

  • Namnsmycken vid bröllop: Här är det två personer det handlar om och då säger det sig självt att detta kommer att innebära två namnsmycken. Här finns då valet att göra precis som med ringarna vilket då betyder att den ena personen bär den andras namn på sitt smycke. I annat fall kan naturligtvis båda namnen stå på smycket, samt en fras som bringar lycka och symboliserar giftermålet.
  • Namnsmycke i doppresent: Detta är en av de traditionella gåvorna vid ett dop, där alla som är med ska bidra med en minnesvärd eller användbar present. I det fallet kommer detta personliga smycke att bli både användbart och minnesvärt. Naturligtvis kan det också bli mycket vackert och elegant.
  • Namnsmycke till mamma: Din mor och far är oftast personer i ditt liv som du vill visa att du uppskattar. Vad kan då vara bättre än ett namnsmycke i elegant design med en trevlig gravyr. Här kommer detta naturligtvis att vara något för mamma och kan bli den perfekta gåvan vid jul eller varför inte på morsdag.

Personliga smycken är något som oftast har en gravyr med namnet på den person som bär det. Här kommer det att finnas en klar trend att dessa ska vara tillverkade i silver, vilket gör dem fina och visuellt vackra. Många gånger kommer dessa även i en mycket tilltalande box. I det fallet finns det faktiskt de gånger som detta kan vara den perfekta gåvan till någon du tycker om och uppskattar. Ett personligt smycke i form av ett namnsmycke kan aldrig vara fel, och något som alltid kommer att uppskattas av den som föräras med detta.

 

Välja rätt gåvor

smycken

Om du funderar på vad du skulle ge som present på födelsedagen, bröllopsdagen, på studenten eller annat skulle du nog gärna ge en personlig present. När du köper personliga presenter har du faktiskt mycket att välja på. Du kan titta i affärerna eller på nätet. På internet har du hur mycket som helst att välja på och du kan välja hemma i lugn och ro. Om du väljer ett smycke kan du till exempel gravera det och det blir en mycket personlig present.

Personliga smycken är populära och mottagaren kommer att uppskatta presenten just därför att den är personlig. Att ge personliga smycken i present gör att du kan skapa ett unikt smycke som ingen annan än mottagaren har. Du kanske vill gratulera din mor på födelsedagen eller varför inte ditt barn. Du kan gravera i smycket ett budskap eller bara ett namn. Det är fritt val och hur du än väljer att gravera smycket så påminner det om dig och dagen mottagaren fick smycket.

Det finns ett stort urval av personliga smycken i silver och guld, för både kvinnor och män. Eller varför inte unna dig själv ett smycke. Du hittar personliga smycken i olika prisklasser och modeller.

Leveranstiden på internet butiker för personliga smycken är oftast kort och på det sättet slipper du köa i affärer; du får smycket hem snabbt och enkelt. Så välj att ge bort någon av personliga smycken du hittar och mottagaren kommer att minnas dig och garanterad uppskatta smycket.