Är det för personligt att ge smycken till en kollega?

Smycken kan verka som den perfekta gåvan för en älskad vid många olika tillfällen, från födelsedagar och årsdagar, till Alla hjärtans dag. Men hur är det med en present till vänner och kollegor? Är gåvan av ovanliga handgjorda smycken för personliga? Det sanna svaret är att det beror på situationen. Om en medarbetare på hela kontoret som du kanske säger hej till vid kaffemaskinen får en befordran så är smycken förmodligen inte den lämpliga gåvan. Ett muntligt grattis eller till och med ett hälsningskort skulle passa bäst i sådan situation.

Vad det hela handlar om är hur bra du känner personen. Smycken är ett personligt föremål, så du ska se till att du känner till deras smak och stil innan du gör detta inköpet. Hela poängen med att ge bort ovanliga handgjorda smycken är att personen då har något speciellt att lägga till i sin samling och förhoppningsvis kommer bära smycket ofta. Till exempel, om du inte känner någon tillräckligt väl för att veta att de inte bryr sig om guld och du då köper dem ett guldstycke, då var smycken inte en bra idé som en gåva alls, eller hur? Det är som att kasta pengar i sjön.

Men om din medarbetare råkar vara en bra vän, kan smycken vara ett bra val som en gåva. Och samma riktlinjer passar också för dina vänner. Om vännen är mer bekant, känner du nog inte deras stil tillräckligt bra för att välja vilka handgjorda smycken som de kommer att älska och ha på sig. Du borde känna dem tillräckligt bra för att kunna gå igenom en massa ovanliga handgjorda smycken på en webbplats och tänka ”hon skulle garanterat bära det” när du ser rätt smycke.

En del av att känna till en persons stil av smycken som din vän bär märker du på dagligen. Om hon har moderna klänningar eller kanske med prickiga detaljer, kan en trevlig cocktail ring eller pärlhalsband vara ett bra val. Om hennes smycken och garderob är lite mer diskreta, skulle ett tunt halsband eller ett litet par örhängen fungera. Titta också på de färger som de brukar ha på sig. Om hon har mer neutrala och varma färger, håll dig borta från smycken med coola färger. Om hon har mycket mönster, välj handgjorda smycken med en typ av ädelsten eller något med pärlor eller bara metaller.

Och naturligtvis, glöm inte presentationen. Lägg smyckena i en fin låda, även om den inte kom med en, lägg den upp och sätt den med ett tankeväckande kort. Din vän eller medarbetare kommer garanterat att bli rörd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *